Ανάκτηση δεδομένων

Ανάκτηση δεδομένων & Ανάκτηση αρχείων

 • Διέγραψα κατά λάθος αρχεία
 • Έχασα τα αρχεία από το σκληρό δίσκο μου!
 • Σβήστηκαν τα δεδομένα μου!
 • Δεν λειτουργεί ο σκληρός δίσκος μου
 • Δεν λειτουργεί το USB Flash
 • Χάλασε το RAID Σύστημα αποθήκευσης

Χρειάζεστε επισκευή σκληρού δίσκου και ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο;

Η επιδιόρθωση σκληρού δίσκου και η ανάκτηση δεδομένων είναι μια πολύπλοκη διαδικασία.

Προσοχή όμως να μην προβείτε σε ενέργειες που θα επιβαρύνουν τη διαδικασία ανάκτησης αρχείων.

Η MSYSTEMS σε συνεργασία με την πιο αναγνωρισμένη εταιρία ανάκτησης δεδομένων TicTac Data Recovery, η οποία λειτουργεί από το 1999. αναλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις ανάκτησης δεδομένων, ακόμα και από τα πιο δύσκολα περιστατικά:

Συγκεκριμένα είμαστε σε θέση να αναλάβουμε:

 • ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο
 • ανάκτηση δεδομένων από SSD
 • ανάκτηση δεδομένων από κινητό τηλέφωνο
 • ανάκτηση δεδομένων από USB flash
 • ανάκτηση δεδομένων από κάρτα μνήμης (με NAND chip)
 • ανάκτηση δεδομένων από κινητά smartphones

Έχασα τα αρχεία μου ! Ο σκληρός δίσκος δεν λειτουργεί τι πρέπει να κάνω;

Ηρεμήστε και μην κάνετε απολύτως τίποτα, απλά καλέστε μας. Μην προβείτε σε καμία ενέργεια αν δεν έρθετε σε επαφή με κάποιον ειδικό. Λανθασμένες ενέργειες όταν υπάρχει προβληματικός σκληρός δίσκος, μπορούν να οδηγήσουν σε μόνιμη και μη αναστρέψιμη απώλεια των δεδομένων. Το εργαστήριο της TicTac Data Recovery διαθέτει πιστοποίηση ISO27001 όσον αφορά τη διαδικασία ανάκτησης δεδομένων, και κάθε πελάτης είναι σίγουρος για την ακεραιότητα των διαδικασιών μας.

Η ανάκτηση δεδομένων και η ανάκτηση αρχείων απαιτεί μια ακολουθία συγκεκριμένων ενεργειών αναλόγως του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο δίσκος, το CD, το DVD ή το USB flash drive σας.

Η επισκευή σκληρού δίσκου δεν είναι εύκολη υπόθεση και πολλές φορές απαιτεί μέρες ή και εβδομάδες.

Επαναφορά Αρχείων μετά από format

Κάνατε Format και αποφασίσατε ότι χρειάζεστε τα αρχεία σας;

Θα πρέπει να παραμείνετε ψύχραιμοι και να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας για την παραλαβή του δίσκου σας.

Η επαναφορά αρχείων μετά από format είναι μια διαδικασία Λογικής Ανάκτησης δεδομένων και είναι σχεδόν εγγυημένη εάν ο χρήστης ΔΕΝ γράψει δεδομένα στο σκληρό δίσκο.

Αν τα δεδομένα σας είναι κρίσιμα για εσάς, μην αποπειραθείτε να επέμβετε στο δίσκο καθώς μπορεί με κάποια επέμβαση από εξωτερικό πρόγραμμα να μειώσετε τις πιθανότητες ανάκτησης των αρχείων σας.

Αν δεν έχετε πρόβλημα να χάσετε κάποια από τα δεδομένα σας και θέλετε να αποπειραθείτε να προσπαθήσετε, υπάρχει μια πλειάδα προγράμματα για ανάκτηση δεδομένων, χωρίς όμως εγγυημένο αποτέλεσμα.

Διαδικασία και Κόστος Ανάκτησης Δεδομένων

Οι βλάβες των μέσων τα οποία προσκομίζονται στην TicTac Data Recovery, μπορούν για λόγους πληροφόρησης του πελάτη, να χωριστούν στα παρακάτω στάδια.

Όσο πιο υψηλό είναι το στάδιο, τόσο πιο σοβαρή είναι η βλάβη και ανάλογα ανεβαίνει και το κόστος.

Ένας πρόχειρος τιμοκατάλογος ανάκτησης δεδομένων βρίσκεται στο τέλος της σελίδας ενώ οι περιπτώσεις ανάκτησης δεδομένων χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:

 • Κατηγορία 1α: Πρόβλημα Software το οποίο προέκυψε από κατά λάθος διαγραφή, κατά λάθος format ή άλλο κακό χειρισμό του χρήστη. Στις περιπτώσεις αυτές έχουμε: ανάκτηση αρχείων μετά από format, ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων κλπ.
 • Κατηγορία 1β: Προβλήματα στο firmware του σκληρού δίσκου, προβλήματα στο ηλεκτρονικό κύκλωμα (προβλήματα στο PCB, δεν παίρνει ρεύμα ο δίσκος κλπ) ή μικρές βλάβες οι οποίες απαιτούν άνοιγμα του σκληρού δίσκου σε clean room και επισκευή των μερών του.
 • Κατηγορία 2: Μηχανικά προβλήματα του σκληρού δίσκου, στα platters, την κεφαλή ανάγνωσης, το motor η το Spindle. Στη διαδικασία αυτή απαιτείται συνήθως άνοιγμα του δίσκου σε ειδικό περιβάλλον (clean bench) και χρήση εξειδικευμένων εργαλείων και τεχνικών που απαιτούν ιδιαίτερη ακρίβεια και αρκετό χρόνο.
 • Προσοχή: Σε Ανάκτηση από μέσο το οποίο έχει υποστεί βανδαλισμό από ερασιτέχνη τεχνικό ή άλλη "εταιρία ανάκτησης", χωρίς αποτέλεσμα, η τιμή επιβαρύνεται. Σε περίπτωση που έχετε προσκομίσει το μέσον σας σε άλλη εταιρία ή έχει γίνει προσπάθεια ανάκτησης από τρίτο άτομο χωρίς αποτέλεσμα, ενώ έχουν δημιουργηθεί γρατζουνιές ή δαχτυλιές στα platters, η χρέωσή είναι κατά πολύ μεγαλύτερη αν καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας μια τέτοια ανάκτηση. Μην εμπιστεύεστε ιδιώτες και μικρές εταιρίες που μπορεί να κάνουν δοκιμές με τους δίσκους σας, καθώς μπορεί να χάσετε για πάντα τα δεδομένα σας.

Δυστυχώς επειδή η διαδικασία διάγνωσης του σκληρού δίσκου είναι αρκετά δύσκολη διαδικασία, δεν μπορεί να σας δοθεί τιμή ανάκτησης δεδομένων τηλεφωνικά. Ο εξοπλισμός σας θα πρέπει να έρθει στο εργαστήριο της TicTac Data Recovery για να μπορέσουμε να σας δώσουμε εκτίμηση τιμής για ανάκτηση δεδομένων.

Το κόστος ανάκτησης δεδομένων από ένα σκληρό δίσκο καθορίζεται από έναν πολύπλοκο αλγόριθμο ο οποίος συνυπολογίζει το κόστος των ανταλλακτικών που θα χρειαστούν, την ιδιαιτερότητα του περιστατικού, την χρήση εξειδικευμένων εργαλείων καθώς επίσης και τις εργατοώρες που απαιτούνται για την ανάκτηση. Για το λόγο αυτό το μέσον προς ανάκτηση πρέπει να έρθει στο εργαστήριο της TicTac Data Recovery και να πραγματοποιηθεί αναλυτική διάγνωση και ανάλυση του τελικού κόστους.

Το εργαστήριο όπου γίνεται η ανάκτηση δεδομένων, βρίσκεται στην αγορά της Ανάκτησης Δεδομένων από το 1999.

Διαδικασία που ακολουθείται στην Ανάκτηση Δεδομένων

Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται για το Data Recovery και η οποία τηρείται αυστηρά από κάθε αξιόπιστη εταιρία ανάκτησης δεδομένων και είναι η εξής:

 1. Ο πελάτης προσκομίζει το μέσον στο κατάστημα μας
 2. Συμπληρώνεται και υπογράφεται η σύμβαση ανάκτησης δεδομένων
 3. Ενημερώνεται ο πελάτης για το ποσό που θα χρειαστεί να καταβάλλει σε περίπτωση που έχουμε επιτυχημένη ανάκτηση δεδομένων ή αν απαιτούνται ανταλλακτικά τα οποία δεν υπάρχουν στο εργαστήριο και πρέπει να γίνει παραγγελία.
 4. Εφόσον συμφωνεί ο πελάτης με την προσφορά προχωράμε σε ανάκτηση
 5. Παραλαμβάνει ο πελάτης μια λίστα με e-mail που περιέχει όλα τα αρχεία που μπόρεσαν να ανακτηθούν
 6. Κατα την παράδοση ο πελάτης ελέγχει και φέρει ευθύνη για το άνοιγμα των αρχείων του. Οι μηχανικοί της TicTac Data Recovery θα του παραδώσουν τα αρχεία σε εξωτερικό/εσωτερικό δίσκο στην έδρα της εταιρίας μας ή θα έχει τη δυνατότητα να τα δει μέσω Teamviewer.

Είναι πάντα δυνατή η ανάκτηση δεδομένων;

Η απάντηση είναι όχι, όμως έχουμε πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας, άνω του 95%.

Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν να παραλαμβάνουμε δίσκους από πελάτες, οι οποίοι έχουν πάει σε άλλες εταιρίες και ο δίσκος τους έχει χαρακτηριστεί ως μη ανακτήσιμος, ενώ τελικά καταφέραμε να πάρουμε δεδομένα στα εργαστήρια μας. Τέτοιες περιπτώσεις παίρνουν παραπάνω χρόνο, έχουν μικρότερο ποσοστό επιτυχίας, καθώς έχουν ανοιχτεί από άλλους με αποτέλεσμα να έχει χειροτερεύσει η κατάσταση του δίσκου, παρ' όλα αυτά υπάρχει σχετικά ικανοποιητικό ποσοστό επιτυχίας.

Ασφάλεια και Εχεμύθεια στην ανάκτηση αρχείων

Στην TicTac Data Recovery η Ασφάλεια των δεδομένων σας, αλλά και η εχεμύθεια είναι βασικά χαρακτηριστικά της εταιρίας μας.

Κατά την διάγνωση του προβληματικού μέσου, η εταιρία μας στέλνει στον πελάτη ένα ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο ο πελάτης ενημερώνεται για το κόστος, δεσμεύεται για την αποπληρωμή του, ενώ η εταιρία υπογράφει ότι εξασφαλίζει τον πελάτη από οποιαδήποτε χρήση ή διαρροή των δεδομένων του.

Από τι μέσα μπορούν να ανακτηθούν τα δεδομένα;

Στην TicTac Data Recovery μπορούμε να κάνουμε:

 • ανάκτηση από σκληρό δίσκο κάθε είδους
 • ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικό σκληρό δίσκο
 • ανάκτηση από εφεδρικές ταινίες (tape backups)
 • ανάκτηση από Raid
 • ανάκτηση από δισκέττες και από Iomega ZIP drivers
 • ανάκτηση από CD Rom - DVD όλων των ειδών
 • ανάκτηση δεδομένων από USB Flash Memory, καθώς επίσης και κάρτες μνήμης για ψηφιακές κάμερες
 • ανάκτηση δεδομένων από Compact Flash
 • ανάκτηση δεδομένων από κάρτα μνήμης (Memory Cards)
 • ανάκτηση από Οπτικούς δίσκους (CD/DVD)
 • ανάκτηση δεδομένων από Κινητό τηλέφωνο
 • ανάκτηση δεδομένων από USB Flash Pen Drive
 • ανάκτηση δεδομένων από Ipod
 • Ανάκτηση δεδομένων από κάθε είδους αποθηκευτικό μέσο

Τι ελπίδες έχω να ανακτηθούν τα δεδομένα μου;

Οι περιπτώσεις ολοκληρωτικής ανάκτησης αρχείων (επισκευή σκληρού δίσκου) αγγίζουν το 85% των μέσων που παραλαμβάνουμε, ποσοστό το οποίο είναι αρκετά ενθαρρυντικό.

Πιο συγκεκριμένα, στο 93% των περιπτώσεων μπορεί να ανακτηθεί ένα ποσοστό του σκληρού δίσκου ενώ σε ένα ποσοστό 7% παραλαμβάνουμε σκληρούς δίσκους στους οποίος δεν μπορούμε να ανακτήσουμε τίποτα λόγω σοβαρού προβλήματος ή λόγω του ότι έχουν επιχειρήσει άλλες εταιρίες με αποτέλεσμα να καταστρέψουν τον δίσκο.

Πότε υπάρχει αδυναμία στην ανάκτηση αρχείων;

Στις περισσότερες περιπτώσεις η ανάκτηση των αρχείων είναι εφικτή, όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου δυστυχώς δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι παρακάτω:

 • Αν έχουν γραφτεί αρχεία πάνω στα δεδομένα που επιθυμείτε να ανακτήσετε. Στην περίπτωση αυτή, δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να ανακτήσει τα αρχεία σας. Δεν ισχύει το ίδιο όμως αν έχει γίνει format του δίσκου ακόμα και άνω της μιας φοράς (στην περίπτωση αυτή δεν γράφονται νέα αρχεία στο δίσκο και μπορούμε να κάνουμε πλήρη ανάκτηση).
 • Αν έχει γίνει ανασυγκρότηση του δίσκου
 • Αν έχει γίνει Low Level Format (εξειδικευμένη διαδικασία)
 • Αν έχει καταστραφεί η επιφάνεια του σκληρού δίσκου. Αν έχει γρατζουνιστεί, αν έχει σπάσει, ακόμα και αν ένας κόκκος σκόνης έχει καταφέρει και έχει εισέλθει.
 • Αν ο δίσκος έχει πάει σε άλλη εταιρία ή τεχνικό και έχει ανοιχτεί σε μη καθαρό περιβάλλον ή έχουν γίνει πειραματισμοί ανάκτησης. Σε τέτοια περίπτωση η τιμή ανάκτησης επιβαρύνεται αισθητά, ενώ τα ποσοστά επιτυχούς ανάκτησης είναι λιγότερα από 20%.

Τιμές Ανάκτησης δεδομένων

H εταιρία μας χρεώνει 60€ την διάγνωση του αποθηκευτικού μέσου ώστε να προσδιοριστεί το πρόβλημα (3-4 ημέρες συνήθως)

Το κόστος της ανάκτησης δεδομένων είναι από 200-800€ περίπου.

 • Υπάρχουν περιπτώσεις που το ποσό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο.

Επιπλέον Υπηρεσίες χρεώνονται εξτρά: Θα χρεωθεί εξτρά οποιαδήποτε υπηρεσία δεν αφορά την ανάκτηση δεδομένων όπως η μεταφορά των αρχείων σε άλλον υπολογιστή, η δημιουργία πανομοιότυπης εικόνας δίσκου (Image), η δημιουργία Virtual Disk, η δοκιμή φόρτωσης SQL βάσης κλπ

Πόσο χρόνο θα πάρει η ανάκτηση δεδομένων;

Η πρώτη διάγνωση ανάκτησης δεδομένων καθώς και η εκτίμηση του κόστους εξαρτάται χρονικά από το φόρτο εργασίας του τμήματος ανάκτησης δεδομένων της TicTac Data Recovery. Μια μέση χρονική εκτίμηση για τη διάγνωση είναι περίπου στις 3-4 εργάσιμες ημέρες.

Ο χρόνος ανάκτησης δεδομένων εξαρτάται από την βλάβη του σκληρού δίσκου ή του μαγνητικού μέσου που θα παραλάβουμε. Συνήθως ο χρόνος ανάκτησης των περισσότερων εργασιών κυμαίνεται περίπου σε 1-15 εργάσιμες ημέρες. Σε σπάνιες περιπτώσεις όπου έχουμε σοβαρή ζημιά στο σκληρό δίσκο, η TicTac Data Recovery θα χρειαστεί να παραγγείλει ανταλλακτικά από το εξωτερικό και ενδεχομένως να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να προχωρήσει η διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος που καταναλώνει το προσωπικό μας για την ανάκτηση των δεδομένων σας, είναι προς όφελος του τελικού πελάτη καθώς η TicTac Data Recovery ενδιαφέρεται να φέρει εις πέρας μια επιτυχημένη επαναφορά των αρχείων σας.

Υπάρχουν πάντα διαθέσιμα ανταλλακτικά;

Η TicTac Data Recovery πολλές φορές χρειάζεται να προμηθευτεί ανταλλακτικά για τις περιπτώσεις των πελατών της.

Αν συμβεί αυτό κάποιος αντιπρόσωπος μας θα σας καλέσει για να σας ενημερώσει για το κόστος το οποίο καλείστε να αναλάβετε εσείς ή να μας προσκομίσετε το ανταλλακτικό που χρειαζόμαστε.

Σε περίπτωση που χρειαζόμαστε ανταλλακτικά, η εξαγωγή λίστας για τον πελάτη δεν είναι εφικτή και πραγματοποιείται μετά την επιτυχή εγκατάσταση των ανταλλακτικών.

Αποστολή μέσου για διάγνωση και ανάκτηση

Μπορείτε να προσκομίσετε το σκληρό δίσκο ή το μαγνητικό σας μέσο στο κατάστημα μας ή να αποστείλετε με Courrier.

Η εταιρία μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε βλάβη ή απώλεια προκληθεί από την εταιρία Courrier στο μέσον του πελάτη.

Κάθε μέσον που θα προσκομίζεται στα γραφεία μας, θα πρέπει να συνοδεύεται από εκτυπωμένη, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την παρακάτω φόρμα:

Διαγνωστική Φόρμα Ανάκτησης

Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Καλάθι Αγορών

Δείτε το Καλάθι Αγορών σας
Το καλάθι σας είναι άδειο